Bericht Eline Smit

Beste gemeente,

Graag wil ik jullie een beetje op de hoogte brengen over mijn tijd hier in Zweden.

Het tweede schooljaar is al volop bezig. Het is ontzettend interessant en goed. Wel is het heel anders dan het eerste jaar. In het eerste jaar is er meer een fundament gelegd en op dit fundament wordt nu verder gebouwd. De lessen zijn nu meer gefocust op missie, de Heilige Geest, de roeping op je leven, leiderschap en dienstbaarheid. Ook hebben we het nu meer over praktische aspecten en krijgen we verschillende casussen voorgelegd. Het is zo fijn om naar school te gaan, maar wat vliegt de tijd voorbij!

Op 7 november ga ik voor 3 weken op missie naar India. Het is bijzonder hoe deze keuze tot stand is gekomen. Tijdens een periode van vasten en bidden maakte God mij duidelijk dat ik voor India moest kiezen. Ik weet nog niet precies waarom, maar wat ik wel weet, is dat er een enorme behoefte is  aan missionarissen in India. India heeft een hindoeïstische regering die als doel heeft gesteld om in 2020 geen christenen meer in haar land te hebben. Daarnaast is er ook geen echte vrijheid om christen te zijn. Wanneer wij daar zijn, kunnen we bijvoorbeeld niks zeggen over het werk wat we doen of naar huis schrijven over wat er  gebeurd is, vanwege het risico dat de regering dit kan zien. Het is bizar om te bedenken dat je naar zo’n land gaat…

In India zullen we de meeste tijd doorbrengen in een dorpje 6 uur ten noorden van Kolkata. We zullen daar de mensen onderwijzen, preken, kerkdiensten leiden, mensen bezoeken in hun huis, bidden  om genezing, gebedsavonden leiden, kinderwerk organiseren en praktische hulp verlenen.

Ik wil jullie vragen om ons als team bij te staan in gebed. India is een land waar de duistere geestelijke wereld duidelijk aanwezig is. Demonen manifesteren zich daar en ik weet nu al dat het een geestelijke strijd zal worden voor ons. Bid voor onze (geestelijke) bescherming, voor de mensen die we zullen ontmoeten en het werk wat we zullen doen. Bid voor leiding en afhankelijkheid van de Heilige Geest, dat Zijn wil gedaan mag worden en we Gods koninkrijk naar India kunnen brengen.

Bedankt en Gods zegen toegewenst!
Eline Smit