Bezoek aan de gemeente van Udvarfalva

Vanuit de Commissie Gemeente Contacten Udvarfalva is eind april een bezoek gebracht aan onze zustergemeente in Udvarfalva. Het bezoek stond in het teken van de ontmoeting met de gemeente, kennismaking met de nieuwe predikant ds. Jakab István en de laatste acties rondom de financiële overdracht in verband met het vertrek van ds. Szabo Arpad. Tijdens het bezoek was ds. István onze tolk en met zijn hulp konden we in gesprek gaan met de Hongaarse gemeenteleden en hoorden we dat het goed gaat in de gemeente. Op vrijdagavond en zaterdagmorgen komen de jongeren en kinderen naar de kerk voor de catechisatie en ook de vrouwen komen door de week bij elkaar voor Bijbelstudie.
Op zondag hebben we twee diensten bezocht. Ds. Jakab István leidde de ochtenddienst en verzorgde de liturgie terwijl ds. Bas Jongeneel de preek hield. Deze werd voor ruim 120 gemeenteleden van Udvarfalva in het Hongaars vertaald. Na de preek vertelde ds. Jongeneel over onze gemeente en benadrukte daarbij dat we, hoewel we op verschillende plaatsen wonen en verschillende talen spreken, samen mogen uitkijken naar de komst van onze opgestane Heere.
Na de middagdienst hebben we de kerkenraadsleden en hun vrouwen ontmoet. Tijdens een formeel gesprek hebben we een aantal dingen met hen besproken en gedeeld. Tijdens de maaltijd was er tijd voor informeel contact.
Vanuit Udvarfalva is veel dankbaarheid voor het contact, de ondersteuning, betrokkenheid en gebed vanuit de Eben-Haëzer gemeente en ontvingen we de hartelijke groeten voor u.

De laatste dag zijn we op bezoek geweest bij een aantal mensen die we vanuit onze gemeente financieel ondersteunen. Het was fijn om te zien en te horen hoe een kleine gift vanuit Apeldoorn mensen (jong en oud) kan helpen. Nadat ook de zakelijke dingen in Tirgu Mures geregeld waren, hebben we iets van het land gezien. Terwijl de zon heerlijk scheen zijn we naar Bucin gereden, onderweg genietend van de heuvels, kleine dorpjes en prachtige vergezichten.

We kijken terug op een fijn bezoek waarbij we opnieuw de gastvrijheid en vriendelijkheid van onze Hongaarse broeders en zusters mochten ervaren. Het blijft lastig dat er een taalbarrière is, maar door Christus weten we ons met elkaar verbonden.