pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Ook in dit seizoen is de Alphacursus gegeven en gevolgd. Met een groep van negen cursisten hebben we de ‘zoektocht’ gemaakt. Is er meer? Wie is Jezus? Waarom stierf Hij? Tal van vragen werden gesteld en behandeld. Met de groep hebben we gezocht naar antwoorden. De cursus bestaat uit samen eten, samen luisteren naar aanleiding van een onderwerp en samen met elkaar nadenken.

Als team zijn we verrast door het feit dat verschillende gemeenteleden deze ‘zoektocht’ maakten met een hartsvriend(in). Dat wordt vanuit de evangelisatiecommissie steeds gevraagd: Voor wie bid jij? En wie nodig jij uit voor de Alphacursus? Het kost dan best wat, om zelf mee te gaan, maar dat is beslist de moeite waard!

Ook volgden deze keer enkele gemeenteleden zelf de Alphacursus om zelf bij de basisvragen rond het geloof stil te staan. Ook nadat de cursus voorbij was hebben we elkaar als groep nog ontmoet om met elkaar na te denken over de oneindige liefde van God voor ons. Dankbaar zijn we voor de kookploegen; verschillende mensen uit de gemeente hebben ook nu weer heerlijk voor ons gekookt. Het samen eten is een belangrijk onderdeel van de cursus! We hopen volgend jaar opnieuw een cursus te doen; denk er alvast over na wie u wilt uitnodigen om de zoektocht met u te maken.

Hartelijke groet van het Alphateam,

Gerda, Eline, Bennie