KerkHulpVerlening

Tijdens de kerkdiensten zitten er op verschillende plaatsen in de kerk hulpverleners. Als er een calamiteit gebeurt, dan zijn zij de eersten die hulp verlenen. Op een gereserveerde plek, voor de aanwezige koster, links achterin, zit de coördinator van de kerkhulpverlening. Deze heeft bij calamiteiten de leiding over de hulpverleners en  een ieder  moet dan zijn of haar aanwijzingen opvolgen.  Dat kan zijn bij een plotselinge ontruiming van de kerk.

Dit soort ontruimingen is moeilijk te oefenen. Wat wel kon, is een ontruiming van de oppasgroepen. En dat is wat wij op 7 oktober tijdens de tweede ochtenddienst hebben gedaan. Niemand was op de hoogte van deze plotselinge actie en we wilden graag weten of de procedures zoals we die hebben opgeschreven ook zouden werken en of er precies bekend was welke kinderen er aanwezig waren. We mogen met groot genoegen melden dat de ontruiming geweldig is verlopen en dat de administratie door de oppasmedewerkers prima voor elkaar was. Wij zijn dus zeer tevreden dat het allemaal op rolletjes liep.

Onze dank gaat uit naar de oppasmedewerkers die echt overvallen werden. We hebben een foto toegevoegd, waarop te zien is dat alles op een rustige wijze verliep.

Namens de KHV,
Wim Brand en Sam van Eenennaam