pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Overige berichten

Gezellige avond Single-Inn
Op vrijdagavond 18 januari a.s. organiseert Single-Inn een avond met pianomuziek en dwarsfluit. Ton Burgering speelt piano en Henny Heger dwarsfluit. Zij spelen licht klassieke muziek en achtergrondmuziek. Zingen bij de piano is mogelijk. Verzoeknummers altijd welkom.
Adres: Hoeve de Beek, Brinkkanterweg 23 in Woudenberg. De kosten zijn slechts: € 13,50 incl. koffie/thee met iets lekker en warme hapjes. Welkom!
Aanmelden kan via of 0650 – 546045.
www.single-inn.nl

Gereformeerde Bond kiest ‘Heilig Evangelie, heilig gebod’ als jaarthema
Het is niet voor het eerst dat de Gereformeerde Bond een jaarthema kiest waarin het
woord ‘heilig’ voorkomt. In 2012 luidde het jaarthema ‘Leidinggeven aan heiliging’ en
afgelopen jaar ‘Heilig is de HEERE’. De Bijbel roept ons op om heiligheid na te jagen ‘zonder welke niemand de Heere zal zien’ (Hebr.12:14). Heiligheid najagen kan alleen als we weten wat God van ons vraagt. In Zijn Woord en in Jezus Christus laat Hij zien wat Zijn geboden zijn. Evangelie en gebod gaan hand in hand. ‘Juist in een cultuur waarin heiligheid teloorgaat, hopen we het komende jaar samen te ontdekken wat de heiligheid van het Evangelie betekent én hoe we met de woorden van God om mogen en moeten gaan. Dat is een opdracht dichtbij huis, dat is misschien wel de hand in eigen boezem,’ schrijft drs. P.J. Vergunst, algemeen secretaris van de Gereformeerde Bond in De Waarheidsvriend van 3 januari. ‘Immers, in onze tijd is onder christenen die het gezag van de Bijbel erkennen, een andere omgang met het Woord van God zichtbaar.’ Die andere omgang uit zich onder meer in hoe met ethische thema’s wordt omgegaan. Het nieuwe jaarthema komt onder andere aan de orde tijdens de jaarvergadering van de Gereformeerde Bond op 23 mei. Dan spreekt dr. H. van den Belt uit Woudenberg DV over ‘Heilig Evangelie, heilig gebod’. Op de ambtsdragersvergaderingen van dinsdag 3 en 10 september volgt een verdere doorvertaling naar het leven van de ambtsdrager en de gemeente. Ook in De Waarheidsvriend zal er dit jaar aandacht aan het jaarthema besteed worden.

Hulp gezocht
Wegens omstandigheden ben ik voor mijn 17 jarige zoon, per direct, op zoek naar een kostgezin (in Apeldoorn of omgeving) tot na zijn havo examen medio dit jaar. Voor meer informatie kunt u mij bellen op 06 – 12 89 02 09.
Met vriendelijke groet,
Arvid van den Brink

Woonruimte gezocht
Ik ben Geerten van Breugel, 22 jaar en studeer Crossmediale Communicatie. Nu woon ik in Rotterdam, maar ik hoop stage te lopen bij het Reformatorisch Dagblad vanaf februari.
Ik zoek voor de maanden februari tot en met april een plek om doordeweeks te wonen. Bijvoorbeeld in de kost, maar als iemand iets onafhankelijkers weet sta ik daar ook voor open. Mijn contactgegevens waarop u mij kunt bereiken zijn: of 06-45167456.

Woningruil verzoek
Hebt u wel zin in een vakantie naar Canada deze zomer? Wij zijn een echtpaar wonende aan de westkust van Canada in Abbotsford (ongeveer een uurtje rijden ten oosten van Vancouver), British Columbia. We zijn lid van Trinity Christian Reformed Church in Abbotsford en werken allebei voor Abbotsford Christian School. We zijn van plan om de 2e en 3e week van juli 2019 naar Nederland te komen. Graag zouden we een woningruil met iemand aangaan. Dat betekent dat het gedurende die 2 weken elkaars woning, auto en fietsen ruilen. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, stuur ons dan even een mailtje naar . Dit is iets dat we wel vaker hebben gedaan en het is ons altijd heel goed bevallen.
Vriendelijke groeten, Peter en Louise Riezebos

Uitnodiging 227e Samenzanguur Renkum / Heelsum
Wanneer : D.V. zaterdag 2 februari 2019
Aanvang : 19.30 uur
Waar : kerkgebouw aan de Utrechtseweg 93 te Renkum/Heelsum
Leiding : dr. M. van Campen
piano : Leander van der Steen
orgel : Martien van der Zwan
m.m.v. : Chr. ensemble Parlando
website: www.samenzanguur.nl; Informatie: Joost Fraanje; tel. 06-51428978 of e-mail adres:
228e samenzanguur: 2 maart 2019 prof. dr. J.W. Maris, Apeldoorn

Nieuwe bureaumanager voor HOE
Stichting HOE (Hulp Oost-Europa) heeft een nieuwe bureaumanager. Per 16 maart 2019 zal Allard Selles (43) in dienst treden. De vacature bij HOE ontstond na het vertrek van Adré Lichtendonk, die door de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) uitgezonden zal worden naar Bosnië.
Allard Selles is getrouwd met Nieske Selles-ten Brinke. Zij hebben een gezin met vijf kinderen, waarvan drie pleegkinderen. Allard deed MTS Bouwkunde, de PABO en de HBO opleiding schoolleider. Vanaf 2009 is hij directeur van de Ichtusschool, een CNS basisschool in Putten. Daarvoor was hij tien jaar basisschoolleerkracht. Vanuit Kampen was hij betrokken bij hulptransporten naar Oost-Europa en bij kinder- en jongerenwerk. Hij heeft contacten opgezet en onderhouden met een zustergemeente in Moldavië. Allard woont in Ermelo. Daar is hij jeugdouderling geweest. Hij behoort tot de hervormde gemeente Nieuwe Kerk in Ermelo.

Nieuwe diaconale jongerenreizen via Hoeliday
Ze zijn er weer! Diaconale jongerenreizen via Hoeliday (onderdeel van Stichting HOE) waar je je voor aan kunt melden. Alleen of met een paar vrienden naar Bosnië of Roemenië? Kijk voor meer informatie op www.hoeliday.nl Een voorproefje voor Bosnië lees je hier.
Bosnië, een land waar de oorlog van 20 jaar geleden nog elke dag voelbaar is. Bosnië, een land waar maar een paar honderd protestantse christenen zijn. Bosnië, de onontdekte parel van de Balkan, met zijn schitterende natuur. Bosnië, een van de armste landen van Europa. Bosnië, met een islamitische meerderheid. Het land waar oosterse en westerse culturen elkaar raken. Spreekt dit je aan? Ga dan met Hoeliday (het jongerenlabel van Stichting HOE, Hulp Oost-Europa) op reis om dit mooie land te verkennen! Tijdens deze reis beleef je hoe protestantse christenen in dit land als minderheidsgroep leven. Je maakt tijdens de reis kennis met verschillende gemeentes. Je gaat een aantal dagen verblijven bij Tomislav en Lidija. Tomislav is voorganger van een kleine baptistengemeente in Sarajevo. Sarajevo is de hoofdstad van Bosnië en Tomislav wil je de stad laten zien. Je kunt hem helpen met evangelisatie in de stad. In Bosnië zijn de laatste jaren veel vluchtelingen gekomen; de christenen proberen hen te helpen. Je kunt met Tomislav deze mensen bezoeken en helpen.
Mario en Dejana willen je graag hun werk in Vareš laten zien. Mario en Dejana zijn naar Vareš verhuisd om daar een gemeente te stichten. Het werk is zwaar en weerbarstig, maar na een aantal jaren is hier nu een kleine gemeente ontstaan. Jouw bezoek zal een bemoediging voor hen zijn. Je kunt bij hen werken met kinderen en diaconale bezoeken afleggen bij mensen die geen of weinig inkomen hebben. Je zult hier de gastvrije Bosnische cultuur ervaren. Mario en Dejana nemen je ook mee naar Zenica. Vandaaruit zijn zij uitgezonden om als evangelist te werken. Ook daar heeft de kerk projecten om de allerarmsten te bereiken. Daarnaast zijn er in Bosnië voldoende mogelijkheden voor uitstapjes: cultuur, geschiedenis en natuur zijn rijkelijk aanwezig. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een bezoek aan Srebrenica, Mostar aan de rivier de Neretva of een dagje cultuur snuiven in Sarajevo.
Meer informatie: ; www.hoeliday.nl of 0342-420554.