pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

De Herberg ontvangt weer gasten

Na weken van pastorale zorg op afstand, gingen de deuren van Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg op 15 juni weer open voor gasten. Ze maken gebruik van het herstelprogramma.
Er is hard gewerkt om binnen de richtlijnen van het RIVM en de noodverordening van de veiligheidsregio een programma te maken. Gelukkig beschikken we over twee gebouwen, die we intensief gebruiken om te voldoen aan de anderhalve-meter-maatregel.
Zoals vanouds staat liefdevolle aandacht en de pastorale begeleiding centraal. Ook het vertrouwde dagprogramma met Bijbelkring, themaochtend en creativiteit wordt aangeboden. En natuurlijk is er tijd om op het terras te zitten, te wandelen of te fietsen in de prachtige omgeving.
Het herstelprogramma houdt in dat een groep gasten op maandag komt en een kleine drie weken blijft. Voor iedereen is de lengte van het verblijf gelijk.
Veel mensen verlangen naar een plek om tot rust te komen en nieuwe moed en perspectief te ontvangen. Een andere omgeving, geen verantwoordelijkheden, een open Bijbel, gesprekken van hart tot hart en veel in de buitenlucht zijn doet goed. www.pdcdeherberg.nl of 026-3342225

 Tussenjaar
Je bent een tijdje uit je vertrouwde omgeving en kunt ontdekken wie je bent, wie anderen zijn en bovenal wie God is. Je krijgt tijd om je te bezinnen op de toekomst. Je wordt toegerust en mag werken aan eigen doelen, terwijl je de handen uit de mouwen steekt. Je gaat een (half) jaar werken vanuit je hart en ontdekt dat je van geven en delen rijker wordt. Is dat niet iets voor jou?
Pastoraal Diaconaal Centrum de Herberg heeft in september 2020 plaats voor jou en drie andere jongeren om een diaconaal (half)jaar te doen. Je hebt een eigen kamer en bent 36 uur per week beschikbaar voor verschillende soorten werkzaamheden. Je ontvangt zakgeld en reiskosten om het weekend naar huis te gaan.
Veel jongeren zijn je voorgegaan en hebben ontdekt hoe waardevol zo’n jaar is. Kijk eens op onze website en neem contact met ons op om een dagje mee te lopen. www.pdcdeherberg.nl of 026-3342225