pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Makers Bijbelpodcast ‘Eerst Dit’ werken aan nieuw initiatief

De jaarlijkse ‘geefweek’ waarbij luisteraars van de dagelijkse Bijbelpodcast ‘Eerst Dit’ van de IZB en de Evangelische Omroep een bijdrage leveren aan de onkosten, heeft 170.000 euro opgeleverd.

Michaël Boon, hoofd relatiebeheer en fondsenwerving van de IZB, kijkt met dankbaarheid terug op de actie. ‘Wat ik mooi vind: het zijn nu eens niet de grote fondsen of gefortuneerde ondernemers die dit bedrag bijeenleggen, maar de luisteraars, bij wie we dagelijks het verschil hopen te maken met de bijbeloverdenkingen. Zij hebben dit resultaat met tientjes bij elkaar gebracht. Daar word je wel stil van. We zijn in één klap uit de kosten van ‘Eerst Dit’ én er ligt een mooi startkapitaal voor een lang gekoesterde innovatie.’ De makers van de podcast ontwikkelen momenteel een missionaire podcast en een speciale podcast voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool.

De gratis podcast ‘Eerst Dit’, die sinds december 2018 op werkdagen is te beluisteren, telt meer dan 50.000 abonnees. www.eerstdit.nl