PPT

Wat deze tijd met ons doet

Ik trek het niet meer, ik word er niet goed van, ik ben zo moe van alles, niemand snapt wat een impact het op mij heeft.
Zomaar wat zinnen die je om je heen kunt horen. En ze gaan allemaal over hetzelfde “corona“ .
Angst, onzekerheid, blijf ik gezond? Aan de andere kant ergernis.
Even een kijkje in de praktijk.
Een puber: dagen thuis, af en toe naar school, toch nog veel online les.
Een huisgenoot: kantoor ingericht thuis, aan de keukentafel of op een zolderkamer.
Schoolkind: mag wel naar school.
Maar als de één gaat, komt de ander. Wat een spanning en stress kan dat geven om maar te zwijgen van de letterlijke rommel die het geeft.
Je hebt het gevoel dat je niet even rustig kunt gaan zitten, al snel de vraag krijgt of je niks te doen hebt, je dan ook wel even kunt helpen. Je bent toch beschikbaar voor het oog.
Wanneer kom jij aan je rust?
Of je zit alleen thuis, nu er weer iets meer mag, heb je geen puf om de draad weer op te pakken.
Pas was er in het nieuws dat de helft van de mensen depressief, eenzaam, angstig of lusteloos is.
Niet heel bemoedigend.
Het kan zijn dat je anderen nodig hebt voor een bredere kijk, een luisterend oor.
Kijk voor meer informatie in het colofon van de kerkbode of op de website van de kerk.

Namens het ppt team
Gerrie Mol