Alphacursus

Zoals zoveel dingen moest ook de Alphacursus in maart 2020 door de lockdown stoppen. Al na de tweede les was dat het geval. Met elkaar hebben we overlegd: moeten we online doorgaan?

We wilden daarvoor echt niet kiezen. De Alphacursus is vooral gebaseerd op relatie en samen eten hoort daarbij.

Meer dan een jaar later werden we door onze cursisten gemotiveerd om de draad weer op te pakken: ze wilden graag doorgaan! Twee deelnemers zijn druk met hun studie elders en kunnen dit nu niet goed met de cursus combineren. Dus vervolgden we met een kleinere groep -best oké, gezien de omstandigheden- de lessen.

We zijn daarbij verrast door wat de Heere in de tussentijd heeft gedaan: waar een paar van ons best nog wat afstand hadden tot het geloof, zijn zij juist in deze tijd naar Hem toegegroeid. We hopen op een mooi vervolg van de cursus en zien uit naar wat God ook in het vervolg zal doen. Bidt u mee?

Trouwens, ook bij onze gemeente horen randkerkelijke jongeren. Ze hebben nooit belijdenis gedaan, gaan niet meer naar catechisatie – je ervaart dat de afstand groeit. Niet eens bewust en misschien versneld door corona. Uw kind?

We zouden het heel gaaf vinden om ook met deze jongelui een volgende cursus op te starten. Misschien goed om vast eens in de week te leggen. Bij uw kind, bij ons en bij onze Heere.

Hartelijke groet van team Alpha,
Joke, Mijke en Bennie