pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Kerkproeverij in Oranjepark en Apeldoornse kerken

Ruim 20 kerken in Apeldoorn openen op zaterdag 8 of zondag 9 oktober hun deuren voor belangstellenden. Op zaterdag 8 oktober is er in het Oranjepark een kerkproeverij event. Bijna 40 christelijke kerken en organisaties presenteren zich die dag.
De kerken in Apeldoorn willen graag laten zien wat ze willen betekenen voor de inwoners van Apeldoorn. Daarom presenteren ze zich op 8 oktober voor het eerst tijdens het kerkproeverij event in het Oranjepark. “Iedereen is vanaf 11 tot en met 16 uur van harte welkom. Het thema is: ‘Welkom in de kerk’”, zegt initiatiefnemer Johan Roukema. “Tijdens het event is er zang, muziek, (kinder)koren en dans. Enkele sprekers uit verschillende kerken vertellen iets in het kort vanuit de Bijbel. Op het event zullen ook christelijke organisaties uit Apeldoorn zich presenteren. Een springkussen en foodtruck zijn ook aanwezig.”
In dit weekend zijn belangstellenden in ruim 20 kerken in Apeldoorn extra welkom om een kijkje te nemen tijdens de diensten. De zogenaamde kerkproeverij is een initiatief dat enkele jaren geleden in Nederland werd geïntroduceerd. Tijdens de kerkproeverij kunnen mensen kennismaken met het evangelie van Jezus Christus. De bedoeling is dat gemeenteleden hun buren, vrienden, kennissen en collega’s uitnodigen een keer met hen mee naar de kerk te gaan. In de kerk is immers plek voor iedereen.
Speciaal voor kerkproeverij is de website www.kerkproeverij-apeldoorn.nl beschikbaar. Daar is meer informatie te vinden over de deelnemende kerken.