pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Vervolg op serie ‘Moderne Profeten’

Nieuwe podcastserie Kees van Ekris: ‘Ware woorden’

Maandag 14 november begint de nieuwe podcastserie ‘Ware woorden’, een vervolg op de veelbeluisterde reeks Moderne Profeten van de EO en de missionaire organisatie IZB. In negen afleveringen belicht theoloog Kees van Ekris de actualiteit van de vraag: ‘Wat is waarheid?’

Van Ekris: ‘Wat is waarheid? Soms word ik er gek van: is waarheid iets gevaarlijks? Iets voor fanatici? Iets voor jouw eigen bubbel, iets dat jou goed uitkomt? Of is het iets groters, iets dat ons kan tegenspreken, iets dan ons verbindt? En als het evangelie zegt: ‘De waarheid zal je vrijmaken’, wat betekent dat dan vandaag?’ In elke podcast staat een bekende figuur uit de christelijke traditie centraal. De lijst omvat een breed palet van mensen van alle tijden en plaatsen: schrijver Henri Nouwen, Leger des Heils-majoor Bosshardt, theoloog Tim Keller, denker Sören Kierkegaard, componist Arvo Pärt, milieu-activist Paul Kingsnorth, priester/auteur Tish Warren en twee martelaressen uit de eerste eeuwen, Perpetua en Felicitas. Allemaal mensen die iets op het spoor zijn gekomen van waarheid, die kunnen leren hoe je ‘in waarheid kunt leven’. In studiogesprekken gaat Kees van Ekris over hen in gesprek met tijdgenoten, onder wie minister Carola Schouten, filosoof/programmamaker Geert Jan Blanken, presentator Ab Nieuwdorp, journalist Frank Mulder en politicus Pieter Omtzigt. Download ‘Ware woorden’ in de appstore of luister via www.eerstdit.nl https://www.eo.nl/podcasts/moderne-profeten-ware-woorden?id=ac4ba41a19cb126706bc3ff22a3b304e61c40858451dfc894aa2f528ef35190e