pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Omgaan met grenzen

Als er een rood lampje in onze auto gaat branden, gaan we onmiddellijk naar de garage. Als ons lichaam verontrustende signalen afgeeft, lopen we dikwijls gewoon door. Het is belangrijk om te luisteren naar ons lichaam, om voldoende rust te nemen, gezond te eten en voldoende te bewegen.

God heeft Zelf bepaald dat mensen een rustdag nodig hebben. Die is er voor Hem en ook voor ons. God weet alles, kan alles en is altijd overal.

Mensen hoeven niet alles te weten, alles te kunnen, overal bij te zijn. Wij worden door God wekelijks stilgezet om tot bezinning te komen en ons geloof te voeden. Toch gaan wij in onze samenleving maar door met werken en piekeren, (soms) zelfs op zondag.

Op zondag leren we de jachtige druk van het leven naast ons neer te leggen. De rust van de zondag moet haar uitstraling hebben naar de manier waarop we de werkweek invullen. Wij leren keuzes te maken bij wat we doen en laten. We kunnen niet alles aan en hoeven niet alles te kunnen.

Wil je eens met iemand doorpraten over rust en grenzen? Neem contact op met het Pyscho Pastoraal Team via .