Gelders Vocaal Ensemble

Om zijn tienjarig bestaan te vieren geeft het Gelders Vocaal Ensemble uit Apeldoorn, onder leiding van Jan van Dijk, op zaterdag 25 mei een bijzonder concert. Op het programma staan onder andere: Misa Tango van Palmeri, Te Deum en Lux Aeterna van Dobrogosz, Rise up my love van Willan en Ave Maria van Piazzola. Het repertoire combineert typische Zuid-Amerikaanse folklore, zoals de tango, met de diepgang van een mis, met het modern-romantische karakter van de Noord-Amerikaanse componist Dobrogosz. Deze muziek uit de nieuwe wereld (Noord- en Zuid-Amerika) is nog niet eerder in Apeldoorn uitgevoerd! Naast het koor werken Martin de Ruiter (bandoneón), Pien Staesser (sopraan) Sebastiaan van Delft (pianist) en het kleine ensemble Orquesta Capital mee.
Dit concert vindt plaats op zaterdag 25 mei in de Onze Lieve Vrouwekerk (Mariakerk) aan de Hoofdstraat 18 in Apeldoorn. Kaarten kosten € 20,= in de voorverkoop (online te verkrijgen via www.geldersvocaalensemble.nl) en € 22,50 aan de deur. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Het concert start om 20.00 uur; de kerk is open vanaf 19.30 uur.