pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Xalerzijn

We zijn dankbaar dat het diaconale project Xalerzijn is opgestart. Ondertussen zijn vier kinderen uit onze gemeente gekoppeld aan één van de 24 personen en/of gezinnen die zich aangemeld hebben als steunaanbieder. We hopen en bidden dat we hierin met en voor elkaar tot zegen mogen zijn!

Het is ons verlangen dat gemeenteleden met een mogelijke hulpvraag deze ook in alle vrijmoedigheid zullen stellen. Zo mogen we met elkaar blijvend van betekenis zijn voor kinderen, jongeren en hun ouders. In onderstaand stukje deelt familie De Blois iets met ons over hun zoektocht naar laagdrempelige ondersteuning. Wat heeft ervoor gezorgd dat ze de vraag hebben gesteld? Hoe kijken ze terug op dat proces en welke uitnodiging ligt er voor ons als gemeente?

Een hulpvraag stellen was voor ons een hoge drempel en echt wel lastig. Vooral als je (zoals in ons geval) ervoor kiest om pleeggezin te zijn en hulp te bieden aan kwetsbare kinderen. Maar ook dan kunnen er momenten zijn dat het niet meer lukt. Dat een stukje ondersteuning helpend kan zijn om het vol te houden. Juist op dat moment lees je dan de oproep van het Xalerzijn-project. Juist dan, als het echt te zwaar wordt, als ondersteuning hard nodig is. We zijn er als mensen zo goed in om onze buitenkant te laten zien, een mooi plaatje op te houden. Maar na het lezen van de informatie over ondersteuning vanuit Xalerzijn, met zoveel liefde vanuit de gemeente, wie zijn wij dan om het niet aan te nemen? Liefde door God gegeven, helpende handen door en voor elkaar. God heeft ons elkaar gegeven als hulp voor de ander. Na deze oproep te hebben gelezen, konden we niet anders dan deze hulp met open handen aannemen. Zorgvuldig en begripvol is onze hulpvraag ontvangen, biddend is er mee aan de slag gegaan, schaamte konden we loslaten, liefdevol werd er mee gedacht. We hebben voor allebei onze meiden een fijn gezin gevonden waar ze terecht kunnen wanneer ondersteuning nodig is. Een gezin waar ze welkom zijn. We hopen en bidden dat meer mensen/kinderen in de gemeente met een kleine of grotere hulpvraag gekoppeld zullen worden aan het liefdevolle aanbod vanuit de gemeente. God heeft ons elkaar gegeven, om te delen en maar ook om te ontvangen!

Wanneer u mogelijk een hulpvraag hebt en u aarzelt of deze vraag past binnen het aanbod van Xalerzijn neem dan gerust contact met ons op om zo samen te kijken wat we hierin voor elkaar kunnen betekenen. Welkom! Dit kan door een mailtje te sturen naar of rechtstreeks contact op te nemen met de coördinator Xalerzijn (Alice Methorst, 06-44117050).