De commissie ouderencontact verzorgt in de maanden september tot en met april één keer per maand een bijeenkomst voor de ouderen in de gemeente: de ene keer een diaserie, een andere keer een spreker of spreekster over een boeiend onderwerp. In de maand december verzorgt Jeugdwerk 16+ een kerstavond voor ouderen en alleenstaanden. Iedere bijeenkomst wordt geopend met gebed, lezen van een Bijbelgedeelte en een meditatie. Als afsluiting van de middagen is er een broodmaaltijd. De leeftijd van de deelnemers ligt over het algemeen boven de 55. In de vakantieperiode zijn er drie koffiemorgens: in juni, juli en augustus. Op deze ochtenden wordt er gezongen en geluisterd naar een gedicht of verhaal. Verder organiseert de commissie twee keer per jaar een reis: in mei een hele dag, in oktober een middag. De middagbijeenkomsten duren van 14.30 uur tot ongeveer 18.00 uur en de koffiemorgens van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur.

E. den Hoed, tel: 055-366 45 16

Nieuws:
Ons najaarsreisje is op 12 oktober. We vertrekken om 12.30 uur en zijn naar verwachting rond 20.00 uur weer terug bij de kerk. Deze middag gaat het richting Zelhem in de Achterhoek. Daar bezoeken we een prachtige Achterhoekse museum-boederij met leuke oude stijlkamers, bedsteden, ouderwetse linnenkasten, ouderwetse gereedschappen en een kruidentuin met gezellige zitjes. Ook zijn er één of meerdere live-demonstraties van oude ambachten en handwerken zoals: spinnen, weven, stoelen matten ect. Ook gebruiken wij de koffie of thee met krentenwegge in het museum. Na het bezoek aan het museum maken we nog een mooie herfsttintentocht met een gids. Bij restaurant De Roseboom in Lieren gebruiken we een stamppottendiner. Voor ons najaarsreisje kunt u zich opgeven tot en met 7 oktober. Indien meer inlichtingen gewenst zijn, kunt u contact opnemen met E. den Hoed, tel. 055-3664516.