De commissie ouderencontact verzorgt in de maanden september tot en met april één keer per maand een bijeenkomst voor de ouderen in de gemeente: de ene keer een diaserie, een andere keer een spreker of spreekster over een boeiend onderwerp. In de maand december verzorgt Jeugdwerk 16+ een kerstavond voor ouderen en alleenstaanden. Iedere bijeenkomst wordt geopend met gebed, lezen van een Bijbelgedeelte en een meditatie. Als afsluiting van de middagen is er een broodmaaltijd. De leeftijd van de deelnemers ligt over het algemeen boven de 55. In de vakantieperiode zijn er drie koffiemorgens: in juni, juli en augustus. Op deze ochtenden wordt er gezongen en geluisterd naar een gedicht of verhaal. Verder organiseert de commissie twee keer per jaar een reis: in mei een hele dag, in oktober een middag. De middagbijeenkomsten duren van 14.30 uur tot ongeveer 18.00 uur en de koffiemorgens van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur.

Gerard Beelen,

Nieuws:
Inmiddels zijn we aangekomen bij de laatste ontmoetingsmiddag van het ouderencontact voor de vakantietijd (20 april).
In maart was er de middag met mevr. Miny van der Zande (als achterkleindochter van de min) die ons op haar wijze verhaalde over “de min van de koningin” anno 1880. Er kwam veel informatie over ons heen, maar wat hebben we ervan genoten. Ook was er een boekje te koop over dit verhaal, geschreven door Willy Smit, ook zij was deze middag bij ons te gast.
Dan wil ik u nog herinneren aan ons voorjaarsreisje op D.V. 15 mei (Rondje Bommelerwaard). Vertrek bij de kerk 8.30 uur / inloop vanaf 7.45 uur / kosten 60 euro p.p. / afmelden zonder kosten t/m 5 mei.
In de zomer/vakantietijd is er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten op de koffieochtenden. De datums zijn D.V. 12 juni, 17 juli en 21 augustus. Vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur bent u allen van harte welkom in de kerk.

Hartelijke groet namens de commissie, Wil Schouten