De commissie ouderencontact verzorgt in de maanden september tot en met april één keer per maand een bijeenkomst voor de ouderen in de gemeente: de ene keer een diaserie, een andere keer een spreker of spreekster over een boeiend onderwerp. In de maand december verzorgt Jeugdwerk 16+ een kerstavond voor ouderen en alleenstaanden. Iedere bijeenkomst wordt geopend met gebed, lezen van een Bijbelgedeelte en een meditatie. Als afsluiting van de middagen is er een broodmaaltijd. De leeftijd van de deelnemers ligt over het algemeen boven de 55. In de vakantieperiode zijn er drie koffiemorgens: in juni, juli en augustus. Op deze ochtenden wordt er gezongen en geluisterd naar een gedicht of verhaal. Verder organiseert de commissie twee keer per jaar een reis: in mei een hele dag, in oktober een middag. De middagbijeenkomsten duren van 14.30 uur tot ongeveer 18.00 uur en de koffiemorgens van 10.00 uur tot ongeveer 11.30 uur.

Gerard Beelen,

Nieuws:

In dit bericht wil de commissie Ouderencontact uw aandacht vragen voor de voorjaarsreis die zal plaatsvinden op 12 mei. Wij gaan dan een dinercruise maken vanaf Arnhem over Nederrijn, Waal en Maaswaalkanaal naar Grave met partyschip Jacqueline. Wij vertrekken ’s morgens om 9.30 uur vanaf de kerk en gaan dan met de bus naar Arnhem. Daar gaan wij aan boord van het partyschip, waar we koffie of thee met appelgebak krijgen aangeboden. Terwijl wij genieten van de boottocht, worden wij aan het begin van de middag uitgenodigd voor een heerlijk diner met o.a. soep vooraf gevolgd door een gerecht met rollade of schnitzel, friet, rauwkost en gemengde groente, en ijs met slagroom als dessert. Voordat wij weer van boord gaan, krijgen wij nog een kopje koffie met een lekkernij aangeboden. Daarna brengt de chauffeur ons weer terug naar Apeldoorn, waar wij omstreeks 17.00 uur hopen aan te komen. De kosten van deze reis bedragen € 50 per persoon. U kunt zich bij ondergetekende of bij één van de andere commissieleden via de mail of telefoon opgeven als u mee wilt met deze reis. De contactgegevens van ondergetekende zijn , 055-2071414, 06-30103804. De commissie hoopt velen van u te mogen begroeten op deze reis.

Een hartelijke groet namens de commissie,
Gerard Beelen