UIT DE PASTORIE OOST

Pastoraat
Jorine van Dijke, mocht zaterdag 22 juli na een intense periode van 3 weken uit het ziekenhuis thuiskomen bij haar ouders in Ridderkerk. Zij moest echter vrijdagavond 28 juli weer met spoed worden opgenomen in het Sint Franciscus ziekenhuis te Rotterdam omdat er opnieuw een ernstige exacerbatie (verslechtering) van haar astma optrad. Ze is erg benauwd en heeft weinig energie.

In memoriam
Op zondag 16 juli overleed, op de leeftijd van 88 jaar: Jan van Huffelen. Hij was met ernstige hartklachten opgenomen in Zwolle, was gedotterd en van de intensive-care overgebracht naar de medium-care afdeling. Het leek iets beter te gaan, daarom kwam zijn overlijden toch nog onverwachts. Dhr. Van Huffelen was een man van weinig woorden, die zich ook op het gebied van het geloof moeilijk kon uiten. Samen met zijn vrouw was hij heel trouw onder de verkondiging van het Woord. Ds. Jongeneel had voor zijn sterven nog Psalm 86 met hem gelezen. In zijn geloofsstrijd vond hij in deze psalm herkenning. In de afscheidsdienst hebben we over deze psalm gemediteerd, vers 5: “U, Heere, bent immers goed, mild om te vergeven en rijk aan goedertierenheid voor allen die U aanroepen.” Bij Hem is uitkomst en een geopend oor. We wensen zijn vrouw, die nu in de Wendhorst te Heerde verblijft, en de kinderen en kleinkinderen en verdere familieleden van harte Gods nabijheid toe.

Huwelijk Robin en Emmy
DV 18 augustus hopen Robin Hertog en Emmy Gerds in het huwelijk te treden. Een bijzondere en mooie stap voor hen en hun familiekringen. Gods zegen over hun huwelijk zal worden gevraagd in een eredienst op DV vrijdag 18 augustus om 18:30 uur in de Hallsekerk te Hall waarin ds. B. Jongeneel hoopt voor te gaan. Wij wensen hun samen met familie en vrienden een hele mooie dag toe en de blijvende zegen van de Heere over hun huwelijk!

Huwelijksjubileum (1)
Op 17 augustus 1977 hebben Rien en Janny van Burg elkaar het ja-woord gegeven. Als vriend van de broer van Janny kwam Rien al regelmatig over de vloer en hebben ze elkaar leren kennen. Na verschillende verhuizingen vanwege het werk van Rien, zijn ze 32 jaar geleden terug in Apeldoorn komen wonen. Ze zijn blij en dankbaar voor hun liefdevolle relatie waarin ze elkaar tot hulp zijn. Met hun trouwtekst, Psalm 84:6, weten ze dat God in Christus de Weg geopend heeft en dat hun leven door Hem geleid wordt. We feliciteren Rien en Janny samen met hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen met hun 40-jarig huwelijk, en wensen hun Gods zegen toe.

Huwelijksjubileum (2)
19 augustus is het 40 jaar geleden dat Gerard en Ida Busse-Warendorff  zijn getrouwd. Hun trouwtekst was Efeze 3: 20, 21. Samen zien zij Gods leiding in hun leven en de zegen die ze ontvangen. In de trouwtekst wordt gesproken over ‘kracht’. Het is Zijn kracht die ze ervaren en nodig hebben aangezien zij beiden gezondheidszorgen hebben. We feliciteren Gerard en Ida samen met hun kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen, en wensen hun Gods zegen toe.