pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

UIT DE PASTORIE OOST

Bij de diensten
Vanuit 1 Samuel hebben we een aantal geschiedenissen rond het begin van het koningschap van Saul beluisterd. Het zijn boeiende hoofdstukken vind ik, waarin we Saul eigenlijk best op een positieve manier leren kennen. De belijdenis uit 1 Sam. 10:13 raakte me. Hoe Saul met nadruk aangeeft dat niet híj de overwinning heeft behaald met slimme tactiek, maar ‘13  … de HEERE heeft Israël vandaag verlossing geschonken.’ Laten ook wij de Heere de eer geven voor ontvangen genade in Jezus Naam! Misschien voor jou of u een reden om te overwegen om komend seizoen deel te nemen aan de belijdeniscatechese?

Het is mijn voornemen na de zomervakantie in de erediensten verder te lezen en te luisteren naar de geschiedenissen rond Saul in 1 Samuel. Ook rond de avondmaalsdiensten van DV 2 september.

Tenslotte
Vrijdag 6 juli verdraaide ik mijn rug. Het ‘schoot’ er zomaar in en deed knap pijn. De dag erna was er met spoed fysio nodig en flinke pijnstilling om de rug weer ‘recht’ te krijgen. O, en ik kreeg het advies: ‘beetje luieren, wat liggen, wat lopen’. Tja, dat eerste stukje: ‘een beetje luieren’… daar moesten ze thuis om lachen. Ik heb het echt wel wat geprobeerd. Het kwam goed uit dat ik zondag 8 juli ’s morgens geen afspraken elders had staan. ’s Avonds in uw midden ging het, maar het hield niet over. Ik kreeg de dagen erna nog wel een advies mee van de fysiotherapeut: beter gaan staan, op twee benen. Nu dacht ik altijd dat ik best met twee benen op de grond stond en ook mijn rug aardig recht kan houden. Maar wat blijkt: mijn rug is scheef, en ik sta te vaak met mijn gewicht op één been. Daar moet ik dus toch op gaan letten. ‘Met twee benen stevig op de grond’ dat houdt de boel beter recht. Daar moet ik wat het geestelijk leven betreft dan toch nog eens even over nadenken… Zal ik proberen te doen tijdens dat ‘beetje luieren’, want in vakantietijd kan ik dat wel hoor.

Met een hartelijke groet, uw Ds. B. Jongeneel.