pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Om te voorkomen dat omwonenden van de Eben-Haëzerkerk door het parkeergedrag van kerkgangers in de problemen komen en om ervoor te zorgen dat gehandicapte gemeenteleden dichtbij het kerkgebouw kunnen parkeren, gelden de volgende regels:

Links van de kerk zijn zeven plaatsen gereserveerd voor kerkgangers met een (lichamelijk) handicap en iets verder rechts naast de kerk nog twee plaatsen.
Achter de kerk tegen de beukenhaag bevinden zich vijf plaatsen voor de zogenoemde kerkauto’s. De bestuurders van deze auto’s halen en brengen ouderen die zelf niet in staat zijn naar de kerk te komen. Ook aan de Zonnedauw, tussen de in- en uitrit, kunnen kerkauto’s parkeren.

De overige parkeerplaatsen achter en rechts naast de kerk zijn bestemd voor 65-plussers en voor hen die niet ver kunnen lopen.

Alle andere kerkgangers wordt verzocht om elders, buiten het kerkterrein, te parkeren. De parkeerplaatsen tussen de achterkant van het kerkterrein en de flat zijn ook beschikbaar. Het gedeelte vóór de flat is verboden, want dat is uitsluitend bestemd voor de flatbewoners. Verder zijn er onder meer aan de Sleutelbloemstraat diverse bedrijfsterreinen beschikbaar om te parkeren.

De in- en uitrit van de flat naar de Zonnedauw moeten altijd vrij zijn en alle straathoeken moeten overzichtelijk blijven. Parkeer daarom minimaal de voorgeschreven afstand uit de hoek; let daarbij op de gele strepen langs de trottoirbanden.

Parkeren bij Van der Garde Tuinmeubelen:
Van der Garde Tuinmeubelen heeft ons toestemming gegeven om op zondag op hun parkeerterrein te parkeren zodat de parkeerdrukte om de kerk gespreid kan worden. Hun showroom is in het voormalige pand van Fielex tuinmeubelen. De parkeerplaats ligt op goede loopafstand van de kerk: Kanaal Noord 190. Wanneer u toch langs de parkeerplaats rijdt, kan het een prima optie zijn om de auto daar neer te zetten. Wilt u weten of u i.v.m. openingstijden van de winkel bij Van der Garde kunt parkeren kijk dan even op hun website: www.vdgarde.nl

parkeerkaart