In 2009 hebben de oude JV en het Open Jeugd Werk de handen ineengeslagen en samen een nieuw programma voor Jeugdwerk 16+ opgesteld, met als thema: “Ontmoeting met God en elkaar”.

In de nieuwe opzet is de vrijdagavond een avond voor ontspanning en ontmoeting met elkaar. Na de catechisatie is de kelder open en staat er een team voor je klaar om je weekend goed te laten beginnen. Je kletst lekker even na over catechisatie of over de afgelopen week. En dan bijvoorbeeld even poolen of tafeltennissen onder het genot van een drankje.
Op zaterdag gaan we eens per maand outdoor! Samen op pad, lekker actief bezig zijn. Op het programma staan onder meer kampvuur, zwemmen, karten of lasergamen.

De zondag staat vooral in het teken van ontmoeting met God. Op de zondagavond is er tweemaal per maand een Bijbelstudie in de kerk na de avonddienst. Elke avond heeft een ander thema. Het zondagavondteam verzorgt de avond, maar natuurlijk heb je zelf ook de mogelijkheid om mede te organiseren.
We hopen op je komst en doen ons uiterste best om je een geweldig winterseizoen te brengen, zowel in je relatie met God als met je makkers.

Afsluiting catecheseseizoen (+16/17/18)
Na een heel seizoen catechisatie vond op 29 maart de laatste bijeenkomst van de catechese plaats. Deze laatste avond werd voor de oudste catechisatiegroepen ingevuld door een spreker van Open Doors. Ze nam ons door haar verhalen en haar beelden mee naar de kerk in Ethiopië, waar in het noorden de orthodoxe kerk de christenen vervolgt. In het zuiden heerst de islam. Ook daar worden mensen gedood, omdat ze de Bijbel lezen en in Jezus geloven. Verhalen over deze mensen kregen zeggingskracht door de gezichten die erbij horen.

Ook werden we door een korte film stilgezet bij een gezin in India, dat het leven gaf voor Jezus en het geloof in God. Als je eenmaal de liefde van God hebt ervaren, dan is er nooit meer een weg terug…

De collecte die avond was bedoeld voor Open Doors en heeft € 23,65 opgebracht. Bovendien valt bij steeds meer gemeenteleden de gebedskalender van Open Doors op de deurmat. Fijn dat we beseffen dat we niet op een eiland staan, maar dat we deel uitmaken van een wereldwijde kerk.

Jongens en meisjes, dank voor het vertrouwen, de openheid, de gezelligheid, de gesprekken en de discussies rondom Bijbel, geloof en christelijk leven.