pkn-logo

Hervormde wijkgemeente binnen de protestantse kerk in Nederland

Toerusting gehuwden

In onze gemeente hechten we veel waarde aan het huwelijk. Als man en vrouw heb je elkaar het ja-woord gegeven voor Gods aangezicht. Wat een zegen als het goed mag gaan. Hoewel niemand wil dat zijn of haar huwelijk scheef loopt, een huwelijk loopt zeker niet altijd vanzelf. Wat je graag wilt is dat je liefde voor de ander verdiept, dat je elkaar steeds beter leert kennen.  Om die reden is een drietal huwelijkscursussen opgezet voor drie verschillende doelgroepen. Het is nadrukkelijk niet zo dat deze cursussen bedoeld zijn  voor ‘als er problemen zijn’. Nee…… ieder huwelijk verdient aandacht om de parel van het huwelijk nog meer te laten glanzen. Om met elkaar na te denken over hoe God een huwelijk bedoeld heeft en hoe je als echtpaar daarin kan staan.

Hieronder een toelichting van de cursussen.

 1. Huwelijksvoorbereidingscursus
  Deze cursus is bedoeld voor jonge stellen die (binnenkort) gaan trouwen. In deze cursus van een besteedt je aandacht aan communicatie, je verhouding tot het ouderlijk gezin, etc. Ds. en mevrouw Methorst geven deze cursus in het voorjaar, dus de data zijn nog niet bekend. Het betreffen 4 avonden. Mocht je interesse hebben, dan kun je je (samen uiteraard) vast opgeven bij ds. Methorst.
 2. Marriage Course:
  Het huwelijk is een cadeau van God. Hij heeft het huwelijk bedoeld als een blijvende verbintenis, als een basis van rust. Maar of we nu lang getrouwd zijn of kort, we ervaren allemaal tijden waarin het niet vanzelf gaat.

  ‘Het huwelijk is ontworpen om de meest nauw-verbonden relatie van groeiende intimiteit en onderlinge afhankelijkheid te zijn. Maar dat gaat niet vanzelf, we moeten blijven werken aan ons huwelijk als we de verbinding willen behouden en versterken.’

  Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Lukt het jou altijd om de zwakke punten van de ander te verdragen? Elk huwelijk kent zijn eigen patronen. Sommige patronen zijn ongezond voor jezelf en voor je relatie. Herken jij ze en ben je in staat er iets aan te doen?Heb je een goede relatie? Wat een zegen om dat meteen met een ja te kunnen beantwoorden. Toch blijft het ook voor jullie nodig te investeren in meer verbinding.De Marriage Course bestaat uit 7 avonden waarin je investeert in de ander en in je relatie. Wij bieden je een ontspannen sfeer, lekker eten en privacy zodat jullie je kunnen focussen op dat wat jullie raakt, bindt, verrast en maakt wie jullie samen zijn.Elke avond staat een ander thema centraal. We volgen de cursus door gezamenlijk te kijken naar videofragmenten. Vervolgens ga je aan de hand van een werkboek samen met je echtgeno(o)t(e) in gesprek over het thema, terwijl je geniet van een heerlijke maaltijd. Een avondje uit dus!
  We bieden de Marriage Course aan vanuit ons huis in Ugchelen, Onstein 2. Per cursus is er plaats voor 4 stellen. De cursus is op vrijdagavond van 18.30 – 21.30. Zie hieronder voor de data. Elke avond verzorgen we een maaltijd voor jullie. De cursus kost € 150,- per echtpaar, inclusief werkboek en 7x diner.

  Cursusdata: 12 januari, 2 februari, 1 maart, 15 maart, 5 april, 26 april en 17 mei.      

  Meer algemene informatie over de cursus, zie: https://marriagecourse.nl/. Als er vragen zijn, neem dan contact op met Anja via . Opgeven kan via: https://forms.office.com/r/Jte01aMMSX.

  ‘Weet dat een sterkere verbinding met je echtgeno(o)t(e) mogelijk is, als je worstelt maar ook als het goed gaat in je relatie. Als we onze relatie verzorgen als een wijngaard, heeft dat een geweldige invloed op de levendigheid ervan.’