Toerusting studenten

Tijdens het studentenleven komt er veel op je af. In de studietijd verander je zelf ook wat betreft je kijk op het leven, je verhouding tot thuis en tot de gemeente. Je komt (intellectuele) vragen rond het geloof en de kerk tegen. Je krijgt nieuwe vrienden, etc. Het kan ook zijn dat je voor levensvragen komt te staan waar je niet eerder mee te maken had.

Je komt voor het maken van keuzes te staan. Waar doe je wel en waar doe je niet aan mee? En hoe ga je om met de uitdagingen die je tegenkomt als je op kamers gaat? Als student word je uitgedaagd om de keuzes die je maakt te verantwoorden. Er wordt verwacht dat je er op kunt reflecteren en kunt beargumenteren waarom je iets wel of niet doet en waarom je een bepaalde mening hebt of een visie wel of niet deelt. Een uitdaging om als christen hierin een Bijbels verantwoorde weg te gaan!

Studentenavond
Als kerkelijke gemeente vinden we het juist daarom waardevol om in deze fase van je leven met je in gesprek te zijn. Steeds aan het begin of tijdens het studiejaar organiseren we een bijeenkomst met (aankomende) studenten aan een HBO of universiteit. Het doel van deze ontmoeting is met elkaar te delen wat je ervaringen zijn als christen-student.

Graag horen we ook van je wat jouw vragen en ervaringen zijn in het gemeenteleven. Misschien mis je iets, of kun je juist aangeven dat iets heel goed gaat. Wanneer we dat met elkaar delen, kunnen we van elkaar leren en wellicht elkaar tot steun zijn.

Info
Voor opmerkingen/vragen kun je contact opnemen met ds. Jongeneel, of 055-3014089.